Workshops

img_6339foto-hond-op-strand-met-harde-wind-hd-honden-achtergrond

Gigi op het strand

Momenteel worden er geen workshops voor honden trimmen gegeven.

Trimsalon Pluk biedt met regelmaat verschillende workshops aan. De workshops zijn er vooral op gericht dat u zelf leert de vachtverzorging van uw hond te doen. Dit heeft meerdere voordelen.

_dsc4909 pipa 

Romie en Pipa
Met de hond naar de workshop:

Trimsalon Pluk is een kleinschalige trimsalon daarom zijn de workshops individueel.

Alle honden dienen schoon (vrij van vlooien) en vrij van klitten deel te nemen. Als de vacht te lang is het trimmen erg moeilijk, als de vacht te kort is leert u niets. Het kan dus verstandig zijn om de hond een bepaalde tijd van de voren goed te laten trimmen.

Voor iedere workshop staat er een bepaalde tijd. Trimmen is een intensieve en tijdrovende klus zowel voor de hond als voor de persoon die de hond trimt. Vandaar dat de workshops niet verlegd worden, het moet zeker voor de hond wel leuk blijven.

Afhankelijk van de basisvaardigheden van de cursist en de vacht van de hond wordt de workshop ingevuld. Sommige deelnemers gebruiken de tijd om te leren hoe de vacht goed onderhouden kan worden. Een gedeelte van de hond wordt dan getrimd. Bijv. het koppie of de pootjes. Anderen hebben de basis vaardigheden al goed onder de knie en trimmen de gehele hond in het gewenste model. Dit kan met behulp van trimschema’s.

Bij de workshops is het gebruik van de materialen inbegrepen (tondeuse, borstels, scharen enz.) Het is wel zinvol om ook de eigen materialen mee te nemen naar de workshop.

 

Indeling verschillende workshops:


Workshop puppy trimmen
Deze leuke puppycursus trimmen is geschikt voor alle puppy’s. Alle rassen en niet rassen zijn welkom.

Workshop effileervachten
Geschikt voor de rassen: King charles spaniel, Cocker spaniel, chihuahua, setters enz.

Workshop langharige vachten
Geschikt voor de rassen: Shih Tzu, Yorkshire terrier, Boomer enz.

Workshop krulvachten
Geschikt voor de rassen: Doodle, poedel, waterhonden, Lagotto Romagnolo. enz.

 

 

Workshop: Puppy cursus trimmen


De pup moet alles nog leren, zindelijk maken, luisteren en socialiseren. Als de pup op een positieve manier gewend raakt aan de vachtverzorging geeft dat een goede basis voor een leven vol vachtonderhoud. Het borstelen en trimmen van de puppy-vacht is pijnloos doordat deze nog niet klit of vervilt. Spelenderwijs gaat de pup het trimmen accepteren. U leert tijdens de workshop hoe u zelf de vachtverzorging van uw puppy het beste kunt doen. U krijgt tips mee voor als de hond groter wordt en de vacht veranderd.

Indien u zelf al trimspullen, tondeuse, scharen, borstels, kammen enz. heeft aangeschaft is het verstandig deze mee te nemen. U kunt van ons ook materialen gebruiken.

Heel veel puppy plezier!

 

Workshop: Spaniel, Boomer, Doodle en andere rassen trimmen


De honden met een lange vacht of  krulvacht zullen hun leven lang getrimd moeten worden. Het is daarom erg belangrijk dat de hond het trimmen positief ervaart. Tijdens de workshop leert u de basisvaardigheden van het trimmen. Als u de basisvaardigheden beheerst leert u hoe u zelf de hond kunt trimmen in het gewenst model. Dit kan met behulp van trimschema’s .

Indien u zelf al trimspullen, borstels, kammen enz. heeft aangeschaft is het verstandig deze mee te nemen. U kunt van ons ook materialen gebruiken. U leert goed gebruik te maken van de tondeuse en u leert knippen met verschillende scharen.

Veel trim plezier!